Професионално избелване на зъби с лампа

Какво представлява професионалното избелване с лампа?

Професионалното избелването на зъби с лампа е често търсена и предпочитана от много хора естетична процедура в съвременната стоматология.
От кабинетното професионално избелване на зъби с лампа могат да се възползват всички хора с настъпило оцветяване по емайла.

Чести подобни ефекти се наблюдават при консумацията на шоколад, червено вино, тютюнопушене и всякакви храни, водещи до нарушения в цвета на зъбния емайл. 

Как протича професионалното избелване в кабинет?

При професионалното кабинетно избелване на зъби с лампа, непременно се доверете на специалист от дентален център. Самата процедура продължава около 1 час и преминава в няколко етапа:

  • Избелването с лампа започва с професионалното почистване на устната кухина от цялата натрупала се плака.
  • Устните и бузите се отделят, за да бъдат защитени от действието на агресивния избелващ гел.
  • Тук емайлът се изсушава равномерно, покрива се с активен гел и се облъчва с LED лампа. Гелът после се отстранява и ако пациентът не харесва степента на избелване, процедурата се повтаря.

KОЛКО ВРЕМЕ ИЗДЪРЖА РЕЗУЛТАТЪТ?

В зависимост от това дали и колко пушите, колко кафе и червено вино употребявате, резултатът може да издържи от една до няколко години.

КАК ДА ПОДДЪРЖАМ ЗЪБИТЕ СИ БЕЛИ?

Поддържането на белите зъби е по- важно и от самото избелване. Професионалното избелване не се препоръчва по- често от веднъж годишно. През останалото време вие трябва да пазите зъбите си от оцветяващи храни и напитки, да почиствате старателно зъбите си, да използвате избелващи пасти за зъби и води за усти и редовно да посещавате своя стоматолог за профилактични прегледи.

Последно от блога

За да осигурим най-добрито изживяване, ние използваме технологии като бисквитки за съхраняване и/или достъп до информация за устройството. Съгласието с тези технологии ще ни позволи да обработваме данни като поведение при сърфиране или уникални идентификатори на този сайт. Несъгласието или оттеглянето на съгласието може да повлияе неблагоприятно на определени характеристики и функции. Приемам

Поверителност& Бисквитки