Фасети

Какво представляват зъбните фасети?

Зъбните фасети могат да се поставят  при функционална необходимост или при желание от страна на пациента за подобъра естетична усмивка . 

 Зъбните фасети се изработват предимно от композитни материали или циркон . Всеки вид има своите предимства и недостатъци.

Какво представляват композитните зъбни фасети?

Композитната зъбна фасета е известна още като резинова фасета поради използването на смола, подходяща за цвета на зъба.

Композит се използва се  за лечение на кариес, корекция на формата и размера на зъбите и прикриване  на зъбни петна.

Какви са видовете фасети?

Зъбните фасети се изработват  от висококачествени  материали като порцелан или цирконий. Тези материали са в перфектна хармония с естествените зъби.

Фасетите подобряват формата, размера и цвета на зъбите, позволявайки на човека да постигне хармонична естетична усмивка на лицето си.

Видове фасети:

  • Композитни фасети – тези фасети се използват за коригиране на несъвършенства в зъбите ви, като стружки и пукнатини по съвет от вашия зъболекар.  Композитните фасети се  оцветяват по-лесно. Те изискват много добра хигена и редовна подръжка .
  • Порцеланови фасети – през годините порцеланът се използва за производство на висококачествени фасети с по-добър блясък . Тези невероятни обвивки за зъби са създадени от специални зъботехници в зъботехническа лаборатория.  Това, че могат лесно да се индивидуализират  ги прави подхдящи за подобряване на цвета, формата и вида на вашите зъби.Порцелановите фасети са устойчиви на оцветяване 

Предимства на фасетите:

  • Осигуряват естествен и красив вид на зъбите.
  • По красив цвят.
  • Позволява промяна на формата на зъбите според личността.

Последно от блога

За да осигурим най-добрито изживяване, ние използваме технологии като бисквитки за съхраняване и/или достъп до информация за устройството. Съгласието с тези технологии ще ни позволи да обработваме данни като поведение при сърфиране или уникални идентификатори на този сайт. Несъгласието или оттеглянето на съгласието може да повлияе неблагоприятно на определени характеристики и функции. Приемам

Поверителност& Бисквитки