Какво ще се случи ако не заменя липсващите зъби с импланти?

Имате проблем с един или повече липсващи зъби? Когато хората не заменят естествените си зъби със зъбни импланти, красотата, здравето и функционалността на тяхната усмивка могат да бъдат отрицателно засегнати. 

Какво се случва, ако не заместя липсващите си зъби със зъбни импланти?

Когато на пацинтите им липсват зъби, челюстната им кост бива засегната, както и плътността на корена на зъбите. По принцип, когато хората с липсващи зъби не ги заменят незабавно със зъбни импланти, техните останали естествени зъби могат да започнат да се изместват от мястото си, което води до резорбция на челюстната кост в областта на липсващите зъби.

Защо трябва да заместя липсващите си зъби със зъбни импланти?

За да се избегне падането на повече зъби и влошаването на състоянието на челюстната кост, пациентите с липсващи зъби трябва незабавно да ги заменят със зъбни импланти. Зъбните импланти имат щифт за зъбен имплант, който действа като естествен зъбен корен, стимулирайки челюстната кост, така че да остане здрава и плътна. 

Допълнителните предимства, които идват с лечението със зъбни импланти, включват:

  • Дава на пациентите постоянна и стабилна нова усмивка
  • Функционалността на зъбите се възстановява
  • Предотвратява загубата на костна маса в лицето и челюстта на пациентите
  • Има висока успеваемост
  • Пациентите могат да поддържат нормална диета
  • Зъбните импланти могат да се почистват и поддържат по същия начин като естествените зъби
  • Когато хората заменят липсващите си зъби със зъбни импланти, те могат да бъдат спокойни, че отново ще имат здрава, функционална и естетически приятна нова усмивка.

Споделете статията с приятели

Вашият лекар

д-р Хасан Сагир

Зъболекар (Стоматолог), Протетик
Д-р Хасан Сагир е стоматолог с над 25-годишен опит в гр. София.

През годините, д-р Сагир се утвърждава като незаменим специалист в областта на протетичната и естетична стоматология (поставяне на керамични коронки и/или фасети), разполага с богат опит в лечението на коренови канали и оралната хирургия. От 2008 г. работи с ендодонтската система PROTAPER за ръчно и машинно обработване на канали и релечение. Извършва лечение и профилактика на стоматологични заболявания, обстоен преглед и установяване на орален статус при деца и възрастни пациенти.
Разбери повече

Какво ще се случи ако не заменя липсващите зъби с импланти?

За да осигурим най-добрито изживяване, ние използваме технологии като бисквитки за съхраняване и/или достъп до информация за устройството. Съгласието с тези технологии ще ни позволи да обработваме данни като поведение при сърфиране или уникални идентификатори на този сайт. Несъгласието или оттеглянето на съгласието може да повлияе неблагоприятно на определени характеристики и функции. Приемам

Поверителност& Бисквитки