ПЕТ МИТА ЗА ЗЪБНИТЕ ИМПЛАНТИ

Търсите варианти за заместване на един или повече липсващи зъби, но се притеснявате заради митовете, които сте чували за зъбните импланти? За да ви помогнем при вземането на решение, по-долу развенчаваме 5 мита, свързани със събните импланти.

  1. Зъбните импланти са чисто естетични или козметични.

Естетиката или функционалността биха могли да бъдат това, към което са се стремили първите пионери в областта на денталната медицина. 

Загубата на кост е един от нежеланите странични ефекти на липсващите зъби. Челюстната кост става малка и се връща обратно в тялото, поради намаляването на положителния стрес, получен върху челюстната кост. Естествената структурна опора на устата и лицето се губи, когато костта се отдръпне.

Зъбните импланти са копие на цялата структура на зъба, включително корена. Почти идентичната реплика дава на вашите зъби желаните ползи за възстановяване на вашата усмивка, предотвратяване на костна загуба и запазване на структурата и формата на лицето и устата ви.

  1. Имплантите не са много успешни

Степента на успеваемост на зъбните импланти е някде между 95% и 98% с използването на биосъвместими материали и съвременна дентална напреднала технология.

  1. Зъбните импланти не са толкова издръжливи и здрави като естествените зъби

С остеоинтеграцията, процесът, при който зъбните импланти се сливат с челюстната кост, зъбните импланти почти напълно възпроизвеждат функционалността, здравината и външния вид на естествените зъби.

  1. Имплантите изискват твърде много грижи.

Поддържането на вашите зъбни импланти е също толкова лесно, колкото и грижата за вашите естествени зъби, след като фазата на възстановяване на зъбите приключи. Вашите зъбни импланти могат да издържат години, дори десетилетия, ако имате добра ежедневна грижа за зъбите, ежедневна хигиена и протетична подмяна, ако е необходимо.

  1. Зъбните импланти са твърде скъпи.

„Зъбните импланти са толкова скъпи!“ Този коментар се прави много често. Въпреки че първоначалната цена на зъбните импланти със сигурност е по-висока в сравнение с други опции за заместване на зъбите, има определени предимства, които правят зъбните импланти по-евтини в дългосрочен план!

Има и опции за краткосрочно и дългосрочно финансиране, които се адаптират към вашата ситуация и ви помагат да получите зъболекарските грижи, които заслужавате, ако нямате средствата, за да си позволите зъбни импланти предварително.

Споделете статията с приятели

Вашият лекар

д-р Хасан Сагир

Зъболекар (Стоматолог), Протетик
Д-р Хасан Сагир е стоматолог с над 25-годишен опит в гр. София.

През годините, д-р Сагир се утвърждава като незаменим специалист в областта на протетичната и естетична стоматология (поставяне на керамични коронки и/или фасети), разполага с богат опит в лечението на коренови канали и оралната хирургия. От 2008 г. работи с ендодонтската система PROTAPER за ръчно и машинно обработване на канали и релечение. Извършва лечение и профилактика на стоматологични заболявания, обстоен преглед и установяване на орален статус при деца и възрастни пациенти.
Разбери повече

Пет мита за зъбните импланти

За да осигурим най-добрито изживяване, ние използваме технологии като бисквитки за съхраняване и/или достъп до информация за устройството. Съгласието с тези технологии ще ни позволи да обработваме данни като поведение при сърфиране или уникални идентификатори на този сайт. Несъгласието или оттеглянето на съгласието може да повлияе неблагоприятно на определени характеристики и функции. Приемам

Поверителност& Бисквитки