Парадонтална Хирургия и Имплантология

Парадонталната хирургия и имплантологията са две важни дисциплини, които често си взаимодействат, за да предоставят на пациентите пълноценно и комплексно лечение. 

В тази статия ще разгледаме как тези области на стоматологията си сътрудничат и комбинират усилията си за постигане на успешни резултати и здрави усмивки.

Парадонтална хирургия: Здраве за венците

 

Парадонталната хирургия се занимава със здравето на венците и тъканите, които поддържат зъбите. Проблеми като пародонтит и гингивит често изискват интервенция на парадонтолози. Пациентите, страдащи от тези заболявания, могат да изпитват различни проблеми, включително влошаване на качеството на усмивката, болка и чувствителност.

Имплантология: възстановяване на зъбите

Имплантологията се фокусира върху възстановяването на загубени зъби чрез стоматологични импланти. Тези импланти се вмъкват в костта на челюстта и предлагат стабилна основа за зъбни коронки или мостове. Те не само подобряват функционалността, но и визията на усмивката, като позволяват на пациентите да се усмихват с увереност.

Съвместна работа за оптимални резултати

Често се случва  пациентите да имат нужда, както от парадонтална хирургия, така и от имплантологично лечение. Например, ако заболяването на венците е прогресирало до степен, която води до загуба на зъби, парадонталния хирург и имплантологът могат да си сътрудничат. Парадонталната хирургия може да подготви основата за успешното поставяне на стоматологичните импланти, като подобри здравето на венците и костта на челюстта.

Този симбиозен подход към лечението на пациентите гарантира, че те получават оптимално функционално и козметично възстановяване на усмивката си. Отделяйки внимание както на здравето на венците, така и на възстановяването на загубените зъби, парадонталния хирург и имплантологът работят заедно, за да осигурят цялостно орално здраве на пациентите.

Сътрудничеството между парадонтолозите и имплантолозите играе ключова роля в подобряването на здравето и усмивката на пациентите. Помежду си тези две области на стоматологията предоставят пълен обхват на лечение, което позволява на пациентите да се усмихват с увереност и да се наслаждават на оптимално здраве.  

Споделете статията с приятели

Вашият лекар

д-р Хасан Сагир

Зъболекар (Стоматолог), Протетик
Д-р Хасан Сагир е стоматолог с над 25-годишен опит в гр. София.

През годините, д-р Сагир се утвърждава като незаменим специалист в областта на протетичната и естетична стоматология (поставяне на керамични коронки и/или фасети), разполага с богат опит в лечението на коренови канали и оралната хирургия. От 2008 г. работи с ендодонтската система PROTAPER за ръчно и машинно обработване на канали и релечение. Извършва лечение и профилактика на стоматологични заболявания, обстоен преглед и установяване на орален статус при деца и възрастни пациенти.
Разбери повече

Парадонтална хирургия и имплантология

За да осигурим най-добрито изживяване, ние използваме технологии като бисквитки за съхраняване и/или достъп до информация за устройството. Съгласието с тези технологии ще ни позволи да обработваме данни като поведение при сърфиране или уникални идентификатори на този сайт. Несъгласието или оттеглянето на съгласието може да повлияе неблагоприятно на определени характеристики и функции. Приемам

Поверителност& Бисквитки