Как се отстраняват мъдреците?

Засегнатите мъдреци могат да причинят много болка и проблеми. Когато това се случи, вредните бактерии могат да се забият в тесните пространства на зъбите. Симптомите, свързани със засегнатите мъдреци, включват нежни и подути венци. 

Какво се случва по време на процеса на премахване на мъдрец?

Известни още като трети кътници, мъдреците са последните постоянни зъби, които поникват в устата на хората. Мъдреците обикновено пробиват, когато хората са в края на тийнейджърските си години или в началото на двадесетте години. Някои хора никога не развиват мъдреци или имат мъдреци, които не причиняват проблеми.

Като отидат при дентален специалист, хората могат да очакват следното по време на процеса на отстраняване на мъдреците:

Персонализирана консултация:

Пациентите ще получат рентгеново изображения на зъбите си, за да определят точното местоположение на техните мъдреци.

Седативна стоматология:

Пациентите могат да бъдат подложени със седираща дентална медицина, преди да започне процедурата по отстраняване на мъдреците, за да преминат през безболезнено процедура без стрес.

Процесът на премахване на мъдрец:

Хирургически инструменти ще бъдат използвани за отстраняване на мъдреците.

Лечебният процес при премахване на мъдрец:

И накрая, след като зъбът или зъбите са напълно отстранени, на пациентите могат да бъдат дадени конкретни инструкции, така че да имат удобен и ефективен процес на възстановяне.

Процедурите за отстраняване на мъдреци могат да облекчат болката и дискомфорта, свързани със засегнатите мъдреци. Заповядайте в нашия специализиран кабинет за консултация за прецизно отстраняване на вашите мъдреци!

Споделете статията с приятели

Вашият лекар

д-р Хасан Сагир

Зъболекар (Стоматолог), Протетик
Д-р Хасан Сагир е стоматолог с над 25-годишен опит в гр. София.

През годините, д-р Сагир се утвърждава като незаменим специалист в областта на протетичната и естетична стоматология (поставяне на керамични коронки и/или фасети), разполага с богат опит в лечението на коренови канали и оралната хирургия. От 2008 г. работи с ендодонтската система PROTAPER за ръчно и машинно обработване на канали и релечение. Извършва лечение и профилактика на стоматологични заболявания, обстоен преглед и установяване на орален статус при деца и възрастни пациенти.
Разбери повече

Как се отстраняват мъдреците?

За да осигурим най-добрито изживяване, ние използваме технологии като бисквитки за съхраняване и/или достъп до информация за устройството. Съгласието с тези технологии ще ни позволи да обработваме данни като поведение при сърфиране или уникални идентификатори на този сайт. Несъгласието или оттеглянето на съгласието може да повлияе неблагоприятно на определени характеристики и функции. Приемам

Поверителност& Бисквитки