Алайнери

Алайнерите са пластично-еластични, прозрачни снемаеми шини, които се поставят върху зъбната редица. Прозрачните шини са съвременна алтернатива на неестетичните брекети. Алайнерите са  ново поколение незабележими, снемаеми шини, изработени от безопасен термо пластичен материал, които носите върху зъбите си за много по-кратък период от време (стандартно 3-6 месеца).

Алайнерите неусетно подравняват зъбите Ви, генерирайки микро движения на зъбите към желаната позиция. Изключително подходящи са за лечението на различни проблеми като неправилно разположение на зъбите, коригиране на междузъбни пространства и други.

Алайнерите са подходящи както за деца, така и за възрастни и са предпочитани заради множеството им предимства.

Етапи на лечението с алайнери:

  • Консултация със специалист ортодонт – обстоен стоматологичен преглед.
  • Снемане на необходимите данни за изготвяне план на действие – отпечатъци от горна и долна челюст, изготвяне на интраорални, екстраорални и панорамна рентгенова снимка.
  • Изпращане на събраните данни в специализирана зъботехническа лаборатория, където се изработва 3-D изображение и симулиране на процеса на лечение до получаване на крайния желан резултат.
  • Втора консултация – обсъждане плана на лечение: брой необходими шини, продължителност.
  • Начало на лечението – постепенно и неусетно преместване на зъбите към правилната позиция. Носене средно по 18 часа на ден. Подмяна на шините със следващата стъпка през 1-2 седмици.
  • Край на лечението след продължителност стандартно 3-6 месеца. Перфектно подредени зъби без следа от дискомфорт.

Алайнерите се свалят преди хранене и преди чистене на зъбите, след което се поставят отново. Свалянето и поставянето им става бързо, лесно и напълно безболезнено.

Споделете статията с приятели

Вашият лекар

д-р Хасан Сагир

Зъболекар (Стоматолог), Протетик
Д-р Хасан Сагир е стоматолог с над 25-годишен опит в гр. София.

През годините, д-р Сагир се утвърждава като незаменим специалист в областта на протетичната и естетична стоматология (поставяне на керамични коронки и/или фасети), разполага с богат опит в лечението на коренови канали и оралната хирургия. От 2008 г. работи с ендодонтската система PROTAPER за ръчно и машинно обработване на канали и релечение. Извършва лечение и профилактика на стоматологични заболявания, обстоен преглед и установяване на орален статус при деца и възрастни пациенти.
Разбери повече

За да осигурим най-добрито изживяване, ние използваме технологии като бисквитки за съхраняване и/или достъп до информация за устройството. Съгласието с тези технологии ще ни позволи да обработваме данни като поведение при сърфиране или уникални идентификатори на този сайт. Несъгласието или оттеглянето на съгласието може да повлияе неблагоприятно на определени характеристики и функции. Приемам

Поверителност& Бисквитки