Възможно ли е зъбните импланти да не подействат?

Ако страдате от загуба на зъби, може да ви е интересно да научите за опциите за отстраняване на този проблем. 

Зъбните импланти са чудесен начин да получите нова красива усмивка и има няколко опции, които предлагат този резултат по естествено изглеждащ и фукционален начин.

Какъв е процесът на поставяне на зъбни импланти?

Може би се чудите как протича процесът на дентална имплантация и как могат да изглеждат резултатите. Зъбните импланти се поставят в костта на челюстта и след това се покриват с естествено изглеждаща коронка, за да заменят всички зъби, които са болни, изкривени или неподходящи за здравословна орална среда.

Преди поставянето на зъбни импланти, дентален специалист ще оцени здравето на вашата челюст, уста и венци, за да се увери, че сте правилният кандидат за зъбни импланти, тъй като това може да повлияе на дълготрайността на имплантите.

Как зъбните импланти могат да се провалят?

Въпреки че зъбните импланти функционират като естествените зъби, важно е да се грижите правилно за тях според инструкциите на лекар, тъй като те са инвестиция, която е предназначена да продължи цял живот. Това означава да се гарантира, че те се почистват според инструкциите, като избягване на всякакви сурови, кисели, твърди или лепкави храни, като се уверите, че правите редовни прегледи при зъболекар, за да сте сигурни, че нещата вървят гладко, и да откажете пушенето. Пушенето намалява притока на кръв към имплантираната област, което забавя следоперативното заздравяване.

Освен това, след поставянето на зъбни импланти, зъбите ви трябва да останат здрави чрез прилагане на правилни техники за зъбна хигиена, като редовно четкане, почистване с конец и редовна смяна на четката за зъби. Това ще ви помогне да избегнете заболяване на венците, основен рисков фактор за повреда на импланта.

Важно е да изберете дентален специалист, който разбира вашите желания и нужди по отношение на този възстановителен процес и ще ви насочи в правилната посока на персонализиран план за лечение. Зъболекарят трябва да провери напълно здравето на устата ви преди поставянето на имплантите, за да гарантира качество и дълготрайност и да се увери, че сте уверени в избора си да получите нова усмивка!

Споделете статията с приятели

Вашият лекар

д-р Хасан Сагир

Зъболекар (Стоматолог), Протетик
Д-р Хасан Сагир е стоматолог с над 25-годишен опит в гр. София.

През годините, д-р Сагир се утвърждава като незаменим специалист в областта на протетичната и естетична стоматология (поставяне на керамични коронки и/или фасети), разполага с богат опит в лечението на коренови канали и оралната хирургия. От 2008 г. работи с ендодонтската система PROTAPER за ръчно и машинно обработване на канали и релечение. Извършва лечение и профилактика на стоматологични заболявания, обстоен преглед и установяване на орален статус при деца и възрастни пациенти.
Разбери повече

Възможно ли е зъбните импланти да не подействат?

За да осигурим най-добрито изживяване, ние използваме технологии като бисквитки за съхраняване и/или достъп до информация за устройството. Съгласието с тези технологии ще ни позволи да обработваме данни като поведение при сърфиране или уникални идентификатори на този сайт. Несъгласието или оттеглянето на съгласието може да повлияе неблагоприятно на определени характеристики и функции. Приемам

Поверителност& Бисквитки