Как изглежда една типична процедура за поставяне на множество зъбни импланти?

Когато хората имат множество липсващи зъби, техните ежедневни дейности, качество на живот, външен вид и дори орално здраве могат да бъдат засегнати. Въпреки че процедурата за поставяне на множество зъбни импланти на всеки човек ще бъде персонализирана, за да отговаря на неговите специфични нужди и желания за усмивка, има части от процеса на процедурата, през които всеки трябва да премине. Ето как изглежда една типична процедура.

Преди да започне процесът на имплантиране на множество зъбни импланти, пациентите ще получат персонализирана консултация с денталния специалист, където ще обсъдят своите специфични цели за лечение, предпочитания и очаквания. Те също така ще получат 3D изображения на техните зъби и уста, така че денталният специалист да може да планира своето уникално лечение с множество зъбни импланти.

Преди да започне операцията за имплантиране на множество зъбни импланти, пациентът може да се подложи на седитиране, което да му осигури безболезнена процедура. След като множеството щифтове за зъбни импланти са стратегически и прецизно поставени в челюстната кост на пациента, той може да отиде при доверен зъболекар за своята функционална и естетически приятна временна протеза.

След като щифтовете на зъбния имплант се слеят с челюстната кост на пациента и окончателната му протеза е готова, пациентът може да отиде при своя зъболекар, за да може да постави и циментира персонализираната  крайна протеза, което му осугирява тайна нова подобрена и дълготрайна усмивка.

Множеството зъбни импланти са фантастичен начин за възстановяване на няколко зъби наведнъж. Ако вие или ваш близък искате да замените вашите липсващи или развалени зъби с множество зъбни импланти, не се колебайте да дойдете в нашата клиника. Не чакайте, заповядайте в Сагир Дент!

Споделете статията с приятели

Вашият лекар

д-р Хасан Сагир

Зъболекар (Стоматолог), Протетик
Д-р Хасан Сагир е стоматолог с над 25-годишен опит в гр. София.

През годините, д-р Сагир се утвърждава като незаменим специалист в областта на протетичната и естетична стоматология (поставяне на керамични коронки и/или фасети), разполага с богат опит в лечението на коренови канали и оралната хирургия. От 2008 г. работи с ендодонтската система PROTAPER за ръчно и машинно обработване на канали и релечение. Извършва лечение и профилактика на стоматологични заболявания, обстоен преглед и установяване на орален статус при деца и възрастни пациенти.
Разбери повече

Как изглежда една типична процедура за поставяне на множество зъбни импланти?

За да осигурим най-добрито изживяване, ние използваме технологии като бисквитки за съхраняване и/или достъп до информация за устройството. Съгласието с тези технологии ще ни позволи да обработваме данни като поведение при сърфиране или уникални идентификатори на този сайт. Несъгласието или оттеглянето на съгласието може да повлияе неблагоприятно на определени характеристики и функции. Приемам

Поверителност& Бисквитки