Начини, по които зъбните импланти могат да подобрят функционалността на зъбите

Когато на хората липсват зъби, това може да повлияе негативно на цялостния им външен вид, самочувствие и способността им да се хранят, говорят и дъвчат правилно. Без здрави и стабилни зъби пациентите няма да имат правилна дентална функция, за да живеят живота си така, както искат. 

Как се поставят зъбните импланти?

Зъбните импланти са променящ живота, популярен и ефективен начин за заместване на липсващи зъби. Процедурата включва поставяне на малък титаниев винт, щифта за зъбен имплант, в челюстната кост на пациента. Стойката за зъбен имплант се използва като естествен зъбен корен. Точно както корените на естествените зъби стимулират челюстната кост, за да я направят здрава и силна, така и щифтът за зъбен имплант.

След като щифтът за зъбен имплант е стратегически поставен в челюстната кост на пациента за дълготрайни резултати, той може да се слее с челюстната кост. Процесът на сливане на зъбния имплант с челюстната кост се нарича остеоинтеграция. Заздравяването след операция за поставяне на зъбен имплант може да отнеме няколко месеца.

След като зъбният имплант е успешно поставен в челюстната кост на пациента и пациентът отиде да получи своята коронка или протеза от дентален специалист, пациентът ще може да има сигурна и стабилна нова усмивка.

Как зъбните импланти подобряват функционалността на зъбите ми?

Зъбните импланти могат да окажат значително трайно въздействие върху зъбите, които са увредени или липсващи, за да подобрят всички аспекти на усмивката и оралното здраве. Зъбните импланти имат няколко предимства, които могат да подобрят функционалността на зъбите на пациента. Начините, по които зъбните импланти могат да подобрят денталната функционалност, включват:

  • Възстановена челюст
  • Зъбните импланти могат сигурно да държат стабилни и функционални протезни зъби
  • Пациентите могат да имат пълноценна диета с пълна функция за дъвчене и захапка
  • Подобрява общото качество на живот на пациента

Зъбните импланти са революционна процедура за заместване на зъби и трябва да бъдат поставени от орален хирург, който има опит в успешното и ефикасно поставяне. Със зъбните импланти пациентите могат да се върнат към хранене, говорене и усмивка с лекота, комфорт и увереност.Споделете статията с приятели

Вашият лекар

д-р Хасан Сагир

Зъболекар (Стоматолог), Протетик
Д-р Хасан Сагир е стоматолог с над 25-годишен опит в гр. София.

През годините, д-р Сагир се утвърждава като незаменим специалист в областта на протетичната и естетична стоматология (поставяне на керамични коронки и/или фасети), разполага с богат опит в лечението на коренови канали и оралната хирургия. От 2008 г. работи с ендодонтската система PROTAPER за ръчно и машинно обработване на канали и релечение. Извършва лечение и профилактика на стоматологични заболявания, обстоен преглед и установяване на орален статус при деца и възрастни пациенти.
Разбери повече

Начини, по които зъбните импланти могат да подобрят функционалността на зъбите

За да осигурим най-добрито изживяване, ние използваме технологии като бисквитки за съхраняване и/или достъп до информация за устройството. Съгласието с тези технологии ще ни позволи да обработваме данни като поведение при сърфиране или уникални идентификатори на този сайт. Несъгласието или оттеглянето на съгласието може да повлияе неблагоприятно на определени характеристики и функции. Приемам

Поверителност& Бисквитки