Предимствата на зъбните импланти пред протезите

Зъбните импланти осигуряват по-добро решение за липсващи зъби от протезите. В продължение на много години протезите са били стандартната замяна на липсващи или увредени зъби. Стоматологията обаче непрекъснато се развива и ние откриваме нови иновации, за да помогнем на пациентите да постигнат възможно най-доброто цялостно орално здраве. Зъбните импланти са само един от начините, по които технологията помага на пациенти като вас да се върнат към оптимално орално здраве. Като цяло зъбните импланти са по-добър, по-постоянен вариант за заместване на зъбите в сравнение с протезите, давайки много по-добри резултати. Прочетете, за да научите как зъбните импланти могат да ви помогнат да върнете усмивката си.

 

Какво представляват зъбните импланти?

Зъбните импланти осигуряват по-добро решение за липсващи зъби от протезите.

Зъбните импланти са малки титаниеви винтове във формата на корен, които се поставят в челюстната ви кост от пародонтолог или орален хирург, за да заменят липсващи или дефектни зъби. След излекуване, вашият общ зъболекар ще възстанови вашите импланти и ще постави коронки отгоре.

Зъбните импланти осигуряват постоянна солидна основа за поддържане на естествено изглеждаща и усещаща се корона или мост. Освен това те могат да се използват за добавяне на по-голямо задържане, стабилност и опора в сравнение с подвижните частични протези или пълните протези.

Зъбните импланти са най-добрият начин за възстановяване на зъбите

С консенсуса на най-уважаваните дентални организации в света днес, зъбните импланти се считат за най-идеалният и най-предвидим начин за заместване на зъбите.

Зъбните импланти осигуряват по-добро решение за липсващи зъби от протезите. Това е така, защото:

  • Възстановяванията със зъбни импланти са най-подобни на естествените зъби по усещане, вид и функция. Тъй като имплантите се поставят хирургически в челюстната ви кост, те се свързват с костта и действат като истински зъби.
  • Зъбните импланти са успешни в над 90% от времето в дългосрочен план. 
  • Зъбните импланти запазват челюстната кост и предотвратяват резорбцията (изчезването) на костта с течение на времето. Терапията със зъбни импланти е единствената стратегия за заместване на зъб, която постига това. Терапията със зъбни импланти винаги щади съседните зъби, за разлика от конвенционалната терапия на зъбен мост. Зъбният мост за съжаление включва значително изрязване на съседни зъби, за да се осигури опора за моста. Това въздействие върху съседните зъби винаги увеличава риска от евентуално бъдещо лечение на коренови канали и/или повтарящ се кариес
  • Очаква се зъбните импланти да издържат цял ​​живот. Терапията със зъбни импланти може да изисква по-голяма първоначална инвестиция на време и финанси. Въпреки това, пациентите с импланти откриват, че дългосрочната инвестиция е много по-евтина, много по-естествено усещане, външен вид и значително по-предсказуема от всяко друго стоматологично лечение, използвано за заместване на липсващи зъби.

Зъбните импланти често могат да бъдат поставени едновременно с премахването на безнадежден зъб (поради счупване, гниене или загуба на костна опора от заболяване на венците). В други случаи терапията с импланти може да изисква поетапно лечение или поне две процедури, за да получите най-добри резултати.

Споделете статията с приятели

Вашият лекар

д-р Хасан Сагир

Зъболекар (Стоматолог), Протетик
Д-р Хасан Сагир е стоматолог с над 25-годишен опит в гр. София.

През годините, д-р Сагир се утвърждава като незаменим специалист в областта на протетичната и естетична стоматология (поставяне на керамични коронки и/или фасети), разполага с богат опит в лечението на коренови канали и оралната хирургия. От 2008 г. работи с ендодонтската система PROTAPER за ръчно и машинно обработване на канали и релечение. Извършва лечение и профилактика на стоматологични заболявания, обстоен преглед и установяване на орален статус при деца и възрастни пациенти.
Разбери повече

Предимствата на зъбните импланти пред протезите

За да осигурим най-добрито изживяване, ние използваме технологии като бисквитки за съхраняване и/или достъп до информация за устройството. Съгласието с тези технологии ще ни позволи да обработваме данни като поведение при сърфиране или уникални идентификатори на този сайт. Несъгласието или оттеглянето на съгласието може да повлияе неблагоприятно на определени характеристики и функции. Приемам

Поверителност& Бисквитки