Импланти All-On-4 Vs. Традиционни зъбни импланти: Каква е разликата?

Във високотехнологичния свят на стоматологията, имплантите са революционно решение за възстановяване на зъбите и възвръщане на усмивката и функционалността на устната кухина. Докато традиционните зъбни импланти са популярни от години, последните години са донесли нови иновации, като имплантите All-On-4, които предлагат алтернативен подход към имплантологията.

В този блог пост ще разгледаме разликите между имплантите All-On-4 и традиционните зъбни импланти, за да ви помогнем да разберете кое решение е най-подходящо за вас.

Брой на имплантите:

Традиционният подход изисква поставянето на по един имплант за всяка липсваща зъбна коронка.

All-On-4 използва само четири импланта за поставяне на цялата надстройка (например, цяла горна или долна челюст), което го прави по-икономичен и по-бърз за реализиране.

Време за възстановяване:

Традиционните импланти изискват по-продължително време за възстановяване и интеграция с костта преди поставянето на зъбните коронки.

All-On-4 има по-кратко време за възстановяване, което позволява пациентите да получат новите си зъби по-бързо.

Плътност и качество:

Традиционните импланти изискват достатъчна плътност и качество на костта за успешна интеграция.

All-On-4 може да се използва при пациенти с лека до умерена загуба на кост, което предоставя възможност за имплантация на повече пациенти.

Хирургическа процедура:

Традиционните импланти изискват поставянето на отделни импланти и хирургическа процедура за всяка отделна зъбна коронка.

All-On-4 използва специфична хирургическа техника, която позволява поставянето на всички импланти едновременно, намалявайки броя на оперативните процедури и времето на възстановяване.

Фиксираност и стабилност:

Имплантите All-On-4 предлагат отлична фиксираност и стабилност на зъбните надстройки.

Традиционните импланти обикновено изискват по-дълъг период за интеграция и временни коронки, преди фиксираната протеза да бъде поставена.

При избора на подходящия тип импланти е важно да се консултирате с опитен стоматолог, който ще ви препоръча най-доброто решение, съобразено със специфичните ви нужди и състояние на устната кухина.

Без значение кой тип импланти изберете, важно е да помните, че добра устна хигиена и редовни посещения при стоматолога са от съществено значение за дълготрайния успех на вашите импланти.

Не се колебайте да се консултирате с нашите професионалисти, за да получите по-подробна информация и да вземете информирано решение за вашето орално здраве и усмивка.

Споделете статията с приятели

Вашият лекар

д-р Хасан Сагир

Зъболекар (Стоматолог), Протетик
Д-р Хасан Сагир е стоматолог с над 25-годишен опит в гр. София.

През годините, д-р Сагир се утвърждава като незаменим специалист в областта на протетичната и естетична стоматология (поставяне на керамични коронки и/или фасети), разполага с богат опит в лечението на коренови канали и оралната хирургия. От 2008 г. работи с ендодонтската система PROTAPER за ръчно и машинно обработване на канали и релечение. Извършва лечение и профилактика на стоматологични заболявания, обстоен преглед и установяване на орален статус при деца и възрастни пациенти.
Разбери повече

Импланти All-On-4 Vs. Традиционни зъбни импланти: Каква е разликата?

За да осигурим най-добрито изживяване, ние използваме технологии като бисквитки за съхраняване и/или достъп до информация за устройството. Съгласието с тези технологии ще ни позволи да обработваме данни като поведение при сърфиране или уникални идентификатори на този сайт. Несъгласието или оттеглянето на съгласието може да повлияе неблагоприятно на определени характеристики и функции. Приемам

Поверителност& Бисквитки