3 причини да изберете импланти

 

 

Имплантите със сигурност са един от най-големите активи в денталната медицина. Има няколко причини да обмислите имплантите като опция за лечение:

 

1. Зъбните импланти са най-добрият заместител на зъбите

 

Когато се извади зъб, заобикалящата кост се срива и изсъхва с течение на времето. Зъбният имплант е най-близкото нещо, което имаме до подмяната на зъб. Подобно на здравия зъб, имплантът абсорбира силите и ги предава на заобикалящата кост, като по този начин поддържа нивата на костта.

 

2. Зъбните импланти са изработени от титан и не се разлагат

 

Имплантите са изработени от титан, а коронката, която се завинтва в импланта, е изработена от метал и/или керамика. За разлика от естествените зъби, тези материали не са подложени на корозия или разграждане от киселина, захар и бактерии в устата. Въпреки че са устойчиви на кариес, имплантите все още трябва да се поддържат, сякаш са естествени зъби, тъй като те са обект на заболяване на венците и загуба на кост около импланта, ако не са почистени правилно.

 

3. Зъбните импланти могат да се комбинират с по-стари, традиционни лечения, за да предложат по-добри резултати

 

Конвенционалните протези седят върху венците и получават по-голямата част от подкрепата си от костта под венците. Въпреки това, начинът, по който силата се прилага върху костта, не прониква в костта, както би при зъб или имплант. В отговор костта се износва с течение на времето. Ето защо след носене на протеза в продължение на много години, протезите може да се почувстват разхлабени. Протезата никога не се променя, но венците и костта, поддържащи протезата, се резорбират с течение на времето.

 

Имплантите могат да предотвратят резорбирането на костта на местата, където е поставена, и могат да се използват за поддържане на протеза. В някои случаи протезата никога няма да докосне венците, защото е свързана с импланта.

 

В други случаи имплантите се използват за закрепване на протеза към устата, осигурявайки  повишена здравина и задържане. Освен това имплантите могат да се използват като частична протеза за повишаване на стабилността.

 

Как да разбера дали съм кандидат за зъбни импланти?

 

Повечето пациенти са кандидати за зъбни импланти, стига всички проблеми с венците или съществуващи медицински състояния да са под контрол. Вашият зъболекар може да ви консултира, за да определи най-добрия план за действие за вашето орално здраве.

Споделете статията с приятели

Вашият лекар

д-р Хасан Сагир

Зъболекар (Стоматолог), Протетик
Д-р Хасан Сагир е стоматолог с над 25-годишен опит в гр. София.

През годините, д-р Сагир се утвърждава като незаменим специалист в областта на протетичната и естетична стоматология (поставяне на керамични коронки и/или фасети), разполага с богат опит в лечението на коренови канали и оралната хирургия. От 2008 г. работи с ендодонтската система PROTAPER за ръчно и машинно обработване на канали и релечение. Извършва лечение и профилактика на стоматологични заболявания, обстоен преглед и установяване на орален статус при деца и възрастни пациенти.
Разбери повече

3 причини да изберете импланти

За да осигурим най-добрито изживяване, ние използваме технологии като бисквитки за съхраняване и/или достъп до информация за устройството. Съгласието с тези технологии ще ни позволи да обработваме данни като поведение при сърфиране или уникални идентификатори на този сайт. Несъгласието или оттеглянето на съгласието може да повлияе неблагоприятно на определени характеристики и функции. Приемам

Поверителност& Бисквитки