КОГА Е НЕОБХОДИМА ОПЕРАЦИЯ НА ЗЪБНИ ИМПЛАНТИ?

Относно зъбните импланти

Хирургията за зъбни импланти често е необходима, когато традиционните протези вече не осигуряват на пациента необходимата подкрепа и функция. Имплантите са съставени от титан и други материали, които могат да издържат много години, осигурявайки ви удобна и стабилна усмивка. Хирургията за зъбни импланти обикновено е амбулаторна процедура, която може да бъде завършена само за един или два часа. Операцията за поставяне на зъбни импланти е процедура, която може да се използва и за заместване на липсващи зъби.

Операцията включва поставяне на изкуствени зъбни импланти в челюстната кост на пациента. След това тези импланти могат да осигурят опора за зъби, които са били изгубени или повредени. Има редица фактори, които могат да доведат до необходимостта от операция за зъбни импланти, включително: напреднала възраст; загуба на зъби, причинена от травма, заболяване или гниене; и недостатъчна костна плътност в челюстната кост. Освен за заместване на липсващи зъби, зъбните импланти могат да се използват и за други цели. Например, зъбен имплант може да бъде поставен в челюстната кост, за да поддържа поддържани от импланти протези.

Имплантите могат да се използват и за възстановяване на функцията на естествени зъби, които са били отстранени поради гниене или нараняване. Изграждането на зъбен имплант включва поставянето на два метални щифта в челюстната кост (надстройката и коронката), които след това се закрепват с винтове. Съществуват два основни типа зъбни импланти: единични и многоелементи. Еднокомпонентните зъбни импланти обикновено се състоят от щифт (опора) и корона (заместващ зъб).

Грижа за вашата инвестиция

Въпреки че зъбните импланти функционират като естествените зъби, важно е да се грижите правилно за тях. Те са инвестиция, която е предназначена да продължи цял живот! Това означава да се уверите, че са почистени според инструкциите на вашия зъболекар, като избягвате всякакви груби, кисели, твърди или лепкави храни, като се уверите, че сте в крак с редовните прегледи при зъболекар, за да сте сигурни, че нещата вървят гладко.

Поставяне на зъбни импланти!

Заповядайте в Сагир Дент, за да насрочите вашата консултация!

Споделете статията с приятели

Вашият лекар

д-р Хасан Сагир

Зъболекар (Стоматолог), Протетик
Д-р Хасан Сагир е стоматолог с над 25-годишен опит в гр. София.

През годините, д-р Сагир се утвърждава като незаменим специалист в областта на протетичната и естетична стоматология (поставяне на керамични коронки и/или фасети), разполага с богат опит в лечението на коренови канали и оралната хирургия. От 2008 г. работи с ендодонтската система PROTAPER за ръчно и машинно обработване на канали и релечение. Извършва лечение и профилактика на стоматологични заболявания, обстоен преглед и установяване на орален статус при деца и възрастни пациенти.
Разбери повече

Кога е необходима операция на зъбни импланти?

За да осигурим най-добрито изживяване, ние използваме технологии като бисквитки за съхраняване и/или достъп до информация за устройството. Съгласието с тези технологии ще ни позволи да обработваме данни като поведение при сърфиране или уникални идентификатори на този сайт. Несъгласието или оттеглянето на съгласието може да повлияе неблагоприятно на определени характеристики и функции. Приемам

Поверителност& Бисквитки