Колко зъбни импланта може да имате?

Единични или множество липсващи зъби могат да бъдат заменени със зъбни импланти. Зъбните импланти са революционна процедура за възстановяване на зъбите, която осигурява 99% сила на захапката, нова естетична привлекателност, функция и подобрен външен вид и здраве на челюстната кост. Зъбните импланти са фантастична възможност за постигане на нова усмивка, която ви препоръчваме, ако пациентите имат един или повече липсващи или повредени зъби!

Относно процедурата за поставяне на зъбни импланти

Зъбните импланти се поставят хирургично в челюстната кост и действат като корен за новия зъб. Веднъж поставени, те осигуряват здрава котва за заместващи зъби, която може да бъде прикрепена към импланта с помощта на различни методи.

При пациенти с недостатъчна костна тъкан първият етап от процедурата започва с костна присадка. Костната присадка е частта, която позволява на тялото на пациента да развие собствена кост около импланта. Този процес обикновено отнема между 4 и 8 месеца, но може да бъде по-дълъг, ако пациентите пушат или имат други здравословни проблеми, които влияят на времето за заздравяване.

Следващият етап от процедурата по дентална имплантация е същинското поставяне на изкуствения зъб. След като костната присадка нарасне до здравословен размер, зъболекарят може да постави щифт в нея. Този стълб ще се използва за задържане на новия зъб на място. По време на този етап от процедурата зъболекарят може също да постави надстройка върху щифта. Абатментът е това, което се прикрепя към изкуствения зъб.

 

Зъбните импланти са фантастичен начин за възстановяване на един или няколко зъба и трябва да се извършват от квалифициран имплантолог, който използва съвременна технология и има богат опит и познания относно поставянето на зъбни импланти. Ако се грижите правилно за тях, резултатите трябва да останат за цял живот!

Споделете статията с приятели

Вашият лекар

д-р Хасан Сагир

Зъболекар (Стоматолог), Протетик
Д-р Хасан Сагир е стоматолог с над 25-годишен опит в гр. София.

През годините, д-р Сагир се утвърждава като незаменим специалист в областта на протетичната и естетична стоматология (поставяне на керамични коронки и/или фасети), разполага с богат опит в лечението на коренови канали и оралната хирургия. От 2008 г. работи с ендодонтската система PROTAPER за ръчно и машинно обработване на канали и релечение. Извършва лечение и профилактика на стоматологични заболявания, обстоен преглед и установяване на орален статус при деца и възрастни пациенти.
Разбери повече

Колко зъбни импланта може да имате?

За да осигурим най-добрито изживяване, ние използваме технологии като бисквитки за съхраняване и/или достъп до информация за устройството. Съгласието с тези технологии ще ни позволи да обработваме данни като поведение при сърфиране или уникални идентификатори на този сайт. Несъгласието или оттеглянето на съгласието може да повлияе неблагоприятно на определени характеристики и функции. Приемам

Поверителност& Бисквитки