Как да поддържаме бели зъби след избелване

Здравите и бели зъби са доказателство за отличната грижа за устното здраве и усмивка, която всички желаем. Ако сте се сдобили с бели зъби след процедура за избелване, естествено е да искате да ги поддържате така за възможно най-дълго време. Ето няколко съвета как да ги поддържате свежи и бели след избелващата процедура.

  1. Поддържайте добра устна хигиена:

След избелващата процедура е от съществено значение да продължите с редовната си устна хигиена. Мийте зъбите си внимателно два пъти на ден с мека четка и използвайте конец за зъби, за почистване на пространството между тях. Важно е също да избягвате използването на твърди четки или груби методи за почистване, тъй като те могат да увредят защитния слой след избелването.

  1. Ограничете консумацията на храни и напитки, които оцветяват зъбите

Някои храни и напитки като червено вино, кафе, чай, газирани напитки и соев сос могат да оцветят зъбите ви след избелването. Ако консумирате тези продукти, опитайте се да ги ограничите и след тях да изплаквате устата си с вода.

  1. Използвайте избелващи зъбни пасти 

Избелващите зъбни пасти могат да бъдат ваши приятели след избелващата процедура. Те могат да помогнат да запазите белия цвят на зъбите си, като поддържат повърхността им чиста и светла.

  1. Премахвайте петната своевременно:

Ако забележите петна по зъбите си след консумация на оцветяващи продукти, незабавно изплакнете устата си с вода и почистете зъбите си, ако е възможно. Това може да предотврати перманентното оцветяване на зъбите.

  1. Посещавайте редовно стоматолога:

Редовните посещения при стоматолога са от съществено значение за поддържането на зъбите ви здрави и бели. Те ще направят професионално почистване и ще следят за всякакви промени в състоянието на зъбите ви.

  1. Избягвайте тютюнопушенето:

Тютюнопушенето е един от основните врагове на белите зъби. Освен че може да ги оцвети, то е и вредно за устното здраве като цяло. Ако пушите, опитайте се да спрете или намалите консумацията си.

Споделете статията с приятели

Вашият лекар

д-р Хасан Сагир

Зъболекар (Стоматолог), Протетик
Д-р Хасан Сагир е стоматолог с над 25-годишен опит в гр. София.

През годините, д-р Сагир се утвърждава като незаменим специалист в областта на протетичната и естетична стоматология (поставяне на керамични коронки и/или фасети), разполага с богат опит в лечението на коренови канали и оралната хирургия. От 2008 г. работи с ендодонтската система PROTAPER за ръчно и машинно обработване на канали и релечение. Извършва лечение и профилактика на стоматологични заболявания, обстоен преглед и установяване на орален статус при деца и възрастни пациенти.
Разбери повече

Как да поддържаме бели зъби след избелване

За да осигурим най-добрито изживяване, ние използваме технологии като бисквитки за съхраняване и/или достъп до информация за устройството. Съгласието с тези технологии ще ни позволи да обработваме данни като поведение при сърфиране или уникални идентификатори на този сайт. Несъгласието или оттеглянето на съгласието може да повлияе неблагоприятно на определени характеристики и функции. Приемам

Поверителност& Бисквитки