Подръжка след зъбни процедури

Поддръжката след различни стоматологични процедури играе ключова роля за запазване на здравето и визията на усмивката. Ето как пациентите могат да се грижат за себе си след различни зъбни процедури:

  • Изваждане на зъби: След изваждане на зъби е важно да спазвате указанията на своя стоматолог. Обикновено се препоръчва да се избягва изплакване, горещи напитки и някои видове твърда храна в продължение на няколко дни след процедурата. Редовната устна хигиена, включително миенето с мека четка за зъби, също е важна.
  • Ортодонтски процедури: Пациентите с ортодонтски апарати трябва да следват инструкциите на своя стоматолог. Редовните  прегледи са ключът към успешното лечение. Следва добра устна хигиена, включително миене след всяко хранене и използване на мека четка.
  • Лечение на коренови канали: След лечение на коренови канали може да се усети лека чувствителност. Пациентите трябва да спазват инструкциите за прием на лекарства и да избягват твърда и гореща храна за известен период.
  • Зъбни корони и мостове: Короните и мостовете изискват поддръжка и редовни посещения при стоматолога. Пациентите трябва да поддържат добра устна хигиена и да избягват мазна и сладка храна.
  • Импланти: Поддръжката на импланти включва грижа за устната среда и редовни посещения при стоматолога. Пациентите трябва да бъдат особено внимателни след имплантирането и да спазват инструкциите за следоперативна грижа.

 

Поддръжката след стоматологични процедури е важна за оптималното възстановяване и запазване на здравето и естетиката на усмивката. Редовните посещения при стоматолога и внимателната устна хигиена играят ключова роля в този процес.

Споделете статията с приятели

Вашият лекар

д-р Хасан Сагир

Зъболекар (Стоматолог), Протетик
Д-р Хасан Сагир е стоматолог с над 25-годишен опит в гр. София.

През годините, д-р Сагир се утвърждава като незаменим специалист в областта на протетичната и естетична стоматология (поставяне на керамични коронки и/или фасети), разполага с богат опит в лечението на коренови канали и оралната хирургия. От 2008 г. работи с ендодонтската система PROTAPER за ръчно и машинно обработване на канали и релечение. Извършва лечение и профилактика на стоматологични заболявания, обстоен преглед и установяване на орален статус при деца и възрастни пациенти.
Разбери повече

Поддръжка след зъбни процедури

За да осигурим най-добрито изживяване, ние използваме технологии като бисквитки за съхраняване и/или достъп до информация за устройството. Съгласието с тези технологии ще ни позволи да обработваме данни като поведение при сърфиране или уникални идентификатори на този сайт. Несъгласието или оттеглянето на съгласието може да повлияе неблагоприятно на определени характеристики и функции. Приемам

Поверителност& Бисквитки