Хирургия

Нашата клиника

Стоматологична клиника Saghir Dent е напълно оборудвана за извършване на най-съвременните зъбни екстракции и хирургични манипулации.

Нашите експерти по дентална медицина, с техния умел и предразполагащ подход, прилагат всички хирургични процедури без никаква болка.

Изваждане на зъб

Най-често срещаната хирургична интервенция в стоматологията е изваждането на зъб.

След пълна диагностика и консултация относно всички терапевтични алтернативи, нашите стоматолози ще ви предложат екстракция (отстраняване) на нерационален за лечение, силно разрушен зъб. За да бъде ваденето на зъба по възможно най-прецизния начин и без травми на околните тъкани, задължително преди това трябва да се направи рентгенова снимка.

Кога се извършва екстракция на зъб?

Екстракция на зъб се извършва в следните случаи:

– Възпален мъдрец или затруднен пробив на мъдрец;
– Напреднали пародонтални заболявания, свързани със загуба на кост и повишена подвижност на зъбите;
– Недостатъчно място в челюстните кости за пробив и подреждане на зъбите;
– Наличие на допълнителни зъби в устата, които пречат на другите зъби;
– Млечни зъби, които не падат, възпрепядствайки растежа на постоянните зъби;

Консултация

Оздравителният процес обикновено протича нормално, но в редки случаи може да отнеме и повече време. Обратната връзка с вашия стоматолог е изключително важна, тъй като при по-сериозни възпаления може да се наложи да се предпишат антибиотици и обезболяващи за няколко дни.

Други манипулации

Други често прилагани хирургични манипулации в устната кухина са отстраняване на кисти,  инцизии (прерязване на меките тъкани с цел да се достигне до огнище на възпалителен процес), отстраняване на един или два от корените на многокоренов зъб , хирургична манипулация  на максиларния синус и др.

Последно от блога

За да осигурим най-добрито изживяване, ние използваме технологии като бисквитки за съхраняване и/или достъп до информация за устройството. Съгласието с тези технологии ще ни позволи да обработваме данни като поведение при сърфиране или уникални идентификатори на този сайт. Несъгласието или оттеглянето на съгласието може да повлияе неблагоприятно на определени характеристики и функции. Приемам

Поверителност& Бисквитки