Образна диагностика

Какво представляа образната диагностка?

Образната диагностика описва различни техники за разглеждане на вътрешността на устната кухина, за да помогне в потвърдвърждението на диагнозата.

С този напредък необходимостта от по-прецизни диагностични инструменти, особено образни методи, стана задължителна.

От простите интраорални периапикални рентгенови лъчи, усъвършенствани техники за изобразяване като компютърна томография, компютърна томография с конусен лъч, ядрено-магнитен резонанс и ултразвук също са намерили място в съвременната стоматология.

Промяната от аналогова към дигитална радиография не само направи процеса по-прост и по-бърз, но също така направи съхранението на изображенията, манипулирането (яркост/контраст, изрязване на изображението и т.н.) и извличането по-лесно.

Триизмерното изображение направи сложните черепно-лицеви структури по-достъпни за изследване и ранна и точна диагностика на дълбоко разположени лезии.

Подобен диагностичен инструмент е Образната диагностика. Тя се оказа изключително широко използван и разпространен диагностичен метод в денталната медицина. Благодарение на високата достъпност, намалената доза на облъчване, възможността за управление на полезрението и дефинирането на изображенията, това е идеалната техника за диагностициране в денталната медицина 

Последните доказателства показват, че дори най-сложните планове за ортодонтско лечение могат да бъдат извършени със стандартен софтуер на базата на еднократно диагностично изследване, без необходимостта от направата на няколко такива.

Последно от блога

За да осигурим най-добрито изживяване, ние използваме технологии като бисквитки за съхраняване и/или достъп до информация за устройството. Съгласието с тези технологии ще ни позволи да обработваме данни като поведение при сърфиране или уникални идентификатори на този сайт. Несъгласието или оттеглянето на съгласието може да повлияе неблагоприятно на определени характеристики и функции. Приемам

Поверителност& Бисквитки